EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Primăria Suveava vrea să construiască o centrală termică pe gaz

0

– O centrală pe gaz metan – aceasta este soluţia propusă de autorităţi pentru termoficarea Sucevei din 2010

– Costul pentru construirea centralei termice pe gaz metan s-ar ridica la 20-25 de milioane de euro iar Consiliul Local va înfiinţa o nouă societate comercială în parteneriat cu un investitor privat care va primi în concesiune activităţile de producere şi distribuţie a energiei termice

Începând de anul viitor, încălzirea şi apa caldă menajeră pentru locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare ar putea fi asigurate de o centrală pe gaz metan. Primarul Ion Lungu a anunţat, miercuri, că aceasta este varianta luată în calcul în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii societăţii de termoficare a municipiului.

Şeful administraţiei locale a precizat că, după cele două încercări eşuate de privatizare a societăţii de termoficare, a purtat discuţii cu reprezentanţii Termica SA pentru a stabili viitorul termoficării în municipiul Suceava. Lungu a adăugat că, în prezent, se poate vorbi despre o „criză de sistem”, în condiţiile în care societatea de termoficare produce mai multă energie electrică decât poate vinde în sistemul energetic naţional.
De asemenea, Termica nu mai are clienţi pentru aburul tehnologic.

„Voi propune şi Adunării Generale a Acţionarilor societăţii Termica şi Consiliului Local relizarea unei societăţi noi care să construiască o centrală pe gaz metan”, a precizat Lungu.

El a arătat că, în cadrul proiectului, Primăria Suceava va contribui cu terenul, iar un potenţial investitor care va fi selectat prin licitaţie publică va construi centrala.

„Este o investiţie care ar putea fi relizată într-o perioadă de un an şi jumătate, cel mult doi ani. Noi ne propunem ca în această iarnă să încercăm să funcţionăm pe actuala structură iar în iarna 2010-2011 să punem în funcţiune centrala pe gaz metan”, a spus Lungu.

Sursa: Obiectiv de Suceava

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.