EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Tibor Revesz, comandantul suprem al grupării teroriste decapitate în Bolivia

0

Ungurul Tibor Revesz, nascut la Sfântul Gheorghe in 1976, a fondat in 2002 Legiunea Secuiasca (LS), o organizatie paramilitara care lupta pentru separarea Székely Land (Tinutul Secuiesc) – regiune din România locuita de minoritatea maghiara.

El este totodata organizatorul si cel care recruta pentru aceasta grupare paramilitara, desfiintata la 16 aprilie la Santa Cruz, conform cercetarilor realizate de Procuratura si de Comisia multipartidista a deputatilor din Bolivia care au investigat cazul, noteaza ziarul local Patria Nueva.
În dimineata zilei de 16 aprilie, un echipaj al politiei speciale care a efectuat o descindere la hotelul Las Americas, din capitala provinciei Santa Cruz, i-a impuscat pe Eduardo Rozsa Flores (bolivian-croat-ungur), Arpad Magyarosi (ungur-român) si Dwyer Michel Martin (irlandez), si a permis capturarea in viata a lui Mario Tádic (boliviano-croat) si Elöd Toaso (ungur), suspectati de formarea unei celule teroriste.
Conform propriului statut, “Legiunea Secuiasca (LS) este o organizatie suverana destinata formarii de militii pentru a-i apara pe cetateni si nu pentru a servi in scopuri politice si care se finanteaza din surse private”.
Unul din fondatorii acestei legiuni de ideologie de extrema-dreapta a fost Magyarosi, in timp ce Rozsa Flores a fost membru de onoare, iar Elöd Toaso, detinut in prezent in penticenciarul din San Pedro, a facut si el parte din grupare. Dwyer l-a cunoscut pe Revesz când ambii au lucrat ca agenti de paza la compania Integrated Risk Management Services (I-RMS), insarcinata cu supravegherea constructiei gazoductului Corrib, in Irlanda.

Tibor Revesz este comandantul suprem si ideologul gruparii. “LS este o organizatie paramilitara infiintata in 2002 in orasul Palhalma din Ungaria. Conform statutului sau, LS este o organizatie suverana având ca scop apararea Tinutului Secuiesc, si care nu serveste scopurilor politice. LS are in jur de 5.000 de membri, iar finantarea este in principal din fonduri private.
Tibor Revesz, supranumit Photosniper, comandantul suprem al Legiunii Secuiesti, s-a nascut la Sfântul Gheorghe in 1976. A inceput o scoala de mecanici auto pe care nu a terminat-o si a fost campion de judo in tara sa. El detine centura neagra patru dani in Kung fu si a câstigat campionatul national de supravietuire.
Acest specialist in arte martiale a participat la antrenamentele politiei penitenciare din Ungaria pentru a deveni expert in dresarea câinilor. S-a specializat de asemenea in fabricarea bombelor si in acordarea primului ajutor pe frontul de lupta.
Ziarul Irish Times informa in aprilie despre un anunt pe care Revesz l-a publicat in februarie pe un web maghiar legal, in care pune la dispozitie echipa sa de airsoft pentru a oferi antrenament de securitate executivilor cu functii de inalt risc.
El spune in acest anunt ca astfel de servicii “sunt prestate in prezent in locuri precum Irak sau Afganistan”. Antrenamentul include module privind armamentul, lupta corp la corp, vehicule blindate, sabotaje si echipamente de viziune nocturna. Instructorii au experienta in fortele speciale din Ungaria si Legiunea Franceza.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.