Asistenţă tehnică europeană de 21,8 milioane de euro pentru CFR

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va primi 21,8 milioane de euro din fonduri ex-ISPA in cadrul unui contract de asistenta tehnica pe care-l deruleaza in prezent cu un consortiu de firme din Italia, Germania si Anglia, condus de Italfer Spa din Italia, informeaza CFR.

Obiectivul principal al contractului este pregatirea pentru finantarea din fonduri de coeziune a lucrarilor pe sectiunile de cale ferata Brasov-Sighisoara, Sighisoara-Coslariu si Coslariu-Simeria.
În contract sunt incluse si studiile de fezabilitate pentru sectiunile Craiova-Calafat si Predeal-Brasov.
Contractul a fost adjudecat in urma unei lic itatii internationale, urmând regulile de achizitie ale UE, iar valoarea contractata se refera la toate obiectivele mentionate.

În legatura cu studiile de fezabilitate pentru sectiunea Craiova-Calafat, CFR precizeaza ca, recent, consultantul Italfer a furnizat prima forma a acestui studiu, care se afla in analiza la Compania Nationala de Cai Ferate.
Analiza este deocamdata nefinalizata, iar necorelarile cu specificatiile tehnice ale beneficiarului vor fi aduse la cunostinta consultantului, in cadrul unui proces interactiv, ca in orice in orice contract de acest tip.
Contractul de consultanta se incheie la sfârsitul acestui an.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.