Băncile solicită modificarea Legii insolvenţei

– Asociatia Româna a Bancilor a solicitat modificarea Legii insolventei in sensul cresterii pragului sumei pentru care un creditor poate declansa procedura de insolventa.
„Am solicitat modificarea Legii insolventei, care la ora actuala da posibilitatea unui creditor cu peste 5.000 de lei sa poata declansa procedura de insolventa pentru debitorul sau”, a spus Radu Gratian Ghetea presedintele ARB.

El a precizat ca aceasta situatie poate afecta companii importante, care au credite si isi pot vedea activitatea ingreunata de declansarea unor astfel de proceduri pentru recuperarea unor debite de valoare mica.

.

Bancile fac apel sa fie modificat Codul Civil

Bancherii au facut, joi, un apel catre factorii de decizie sa renunte la prevederile Codului Civil care obliga bancile comerciale sa mearga in instanta cu rau-platnicii.

„Facem un apel pentru modificarea prevederilor din Codul Civil, care obliga bancile sa se prezinte la instanta cu dosarele clientilor, in cazul ca acestea trebuie sa recupereze debitele restante. Nu suntem de acord cu modificarile propuse. Contractele au titlu executoriu. Contractele au drept garantii active care se afla in diferite locatii, deci va fi nevoie sa ne deplasam in multe locuri”, a declarat Ghetea, la finalul sedintei Asociatiei Române a Bancilor, in care a fost reales presedinte al bancherilor.

Citește și
1 Comentariu
  1. //ionescu spune

    Altul nu se mai gasea in tara asta sa conduca bancile?(pardon
    sa le raprezinte..mai rau)
    Mi-e rusine cand citesc cate ineptii poate sa emita!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.