De ce nu se câştigă la Loto

– Potul la Loto 6/49, ajuns la 11,5 milioane de euro, nu s-a mai dat de cinci luni. O posibila explicatie: pretul unei variante simple. In tari din UE cu jocuri similare, pretul unei variante este la jumatate fata de cel din Romania, desi salariul minim este sensibil mai mare.

Impatimitii jocului Loto 6/49 se chinuiesc de 21 de saptamani sa ghiceasca cele sase numere norocoase. Din 14 decembrie 2008, nimeni nu a mai nimerit varianta norocoasa la 6/49, astfel ca potul a ajuns la o suma ametitoare: in jur de 11,5 milioane de euro.

Desi pretul unei variante simple este de 4,4 lei (1,1 euro) la un salariu minim de 600 de lei (150 de euro), romanii joaca in numar cat mai mare si sume impresionante atunci cand potul este unul foarte atractiv. Din cauza pretului mare, romanii nu-si permit sa joace variante cu mai mult de sase numere pe schema, doarece pretul unui astfel de bilet este foarte ridicat.

Prin urmare, sansa de castig a jucatorilor este mult mai mica. In tari membre UE, unde salariul minim pe economie este chiar si de 8-9 ori mai mare decat in Romania, pretul unei variante simple la Loto 6/49 este la jumatate fata de cel din Romania.

In Germania, unde salariul minim pe economie este in jur de 1.400 de euro, pretul unei variante simple este de 0,75 euro.

In Grecia, o varianta costa doar 0,5 euro, in Bulgaria – 0,3 euro, in Portugalia – 0,8 euro, in Spania – 1 euro, la fel ca in Austria si Elvetia. Preturi mai mari decat in Romania sunt in Anglia, 1,5 euro varianta, si in Irlanda, 3 euro varianta.

Continuarea în Cotidianul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.