Lafarge Ciment România, investigată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurentei (CC) investigheaza Lafarge Ciment România in urma unei plângeri ce reclama un posibil abuz de pozitie dominanta al companiei pe piata româneasca a sortimentului de ciment CEM I 52,5R, informeaza un comunicat al Autoritatii de Concurenta.

Inspectorii CC au efectuat inspectii inopinate la sediul central al societatii Lafarge Ciment România, precum si la cele doua puncte de lucru ale acestei companii – de la Hoghiz si Medgidia.

Inspectiile au avut loc in cadrul investigatiei declansate de Consiliul Concurentei, având ca obiect posibila incalcare a Legii Concurentei de catre compania producatoare de ciment.
„Consiliul Concurentei are un singur mesaj pentru agentii economici: trebuie sa respecte regulile jocului. Vom folosi toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru a veni in sprijinul consumatorilor, prin mentinerea unui mediu concurential”, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
Documentele si declaratiile ridicate in timpul inspectiilor inopinate se afla in analiza Consiliului Concurentei, in cadrul procedurii specifice de investigatie.
Inspectia inopinata este unul dintre instrumentele legale des folosite de Consiliul Concurentei in cadrul investigatiilor declansate, fiind cel mai eficient instrument de obtinere a unor dovezi privind posibile incalcari ale regulilor de concurenta.
Si Comisia Europeana apeleaza la acest instrument in cadrul investigatiilor pe care le declanseaza.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.