EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Ministrul Mediului: Programul rabla merge prost

0

– Programul rabla va suferi câteva modificari, dealerii nu vor mai avea cote de masini, iar programul va fi valabil si pentru autoutilitarele mici, a anuntat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, care a precizat ca, in acest moment, programul respectiv merge prost.

.

“Programul rabla merge prost. El mergea la nivelul ianuarie, când nu resimteam efectele crizei foarte tare, n-a fost in regula ca, pentru 2008, din cota de 40.000 de masini se realizasera numai 30.000 si asta pentru ca se atribuisera aleatoriu pe marci de masini. Erau si bani, si cerere.

Acum a venit criza si nu se mai vând asa multe masini. Lucrez la mai multe amendamente, ca de acest program sa beneficieze si persoanele juridice, am avut discutii la Consiliul Concurentei, daca asta inseamna sau nu ajutor de stat, am convenit ca, intr-o anumita cota, nu inseamna. Am avut intentia sa introduc programul si la leasing, insa nu se poate„, a precizat Nemirschi.

El a afirmat ca programul rabla va suferi câteva modificari, cum ar fi renuntarea la cota de masini pentru dealeri si la introducerea in program a utilitarelor mici.

„Intentionez acum o modificare de a nu mai da cote, deci dealerii pot fi de acord sa primeasca un cupon, pe care detinatorul de masina mai veche de zece ani il obtine de la Remat. E vorba, evident, de dealerii care accepta compensarea cu Ministerul Mediului, cu Fondul de Mediu.

Intentionez sa extind programul la autoutilitare mici. Scopul meu este sa scot 60.000 de rable de pe piata. Nu ma intereseaza ce marca se cumpara, cu câte locuri, ce culoare, este una noua. De exemplu Daciile Papuc, care nu aveau acces la acest program, pentru mine motorul este acelasi, teava de esapament aceeasi, ce conteaza ca are bena sau ca are porbagaj ? „, a spus Nemirschi.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a efectuat, joi, o vizita de lucru in judetul Dâmbovita. Astfel, la Moreni, el a inspectat câteva lucrari de consolidare a malului pârâului Cricov, iar la sediul Consiliului Judetean a participat la o intâlnire având ca teme amenajarea si regularizarea râului Ialomita, ecologizarea gropii de gunoi de la Aninoasa, precum si ecologizarea unor perimetre aflate in exploatarea Petrom.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.