Afaceri de campanie: imnuri politice vândute partidelor

0

– Liderul trupei Morometzii, 1-Q Sapro, a lansat pe piaţă un nou imn politic, după celebrul “România, trezeşte-te!”, din 2004, folosit în campania electorală a Alianţei PNL-PD din acea vreme.

Zilele trecute, Un Q Sapro a compus o piesă pentru PNL, “Alianţa Maro”, al cărei videoclip circulă deja pe Internet. Versurile sună astfel:

“Poc, trosc, buf, Unu’ mic pitic şi un prostănac se ceartă de ochii lumii dar fac blat ca să-ţi vină de hac.”
“Atenţie, e perdea de fum de la grătare nu te lăsa prostit de trandafiri pe 7 la votare.”
“La adăpostul crizei guvernul te loveşte. Boc face ceva în afacerea ta, ţi-o forfetează. Îţi baga taxe, impozite până te crăcănează.”

1-Q Sapro a confirmat că piesa “Alianţa Maro”, o critică dură la adresa Alianţei PDL-PSD, este compoziţie proprie şi că le-a vândut drepturile celor de la PNL, care deja o folosesc ca pe un imn pe Internet.

“Eu am făcut piesa, le-am dat-o s-o asculte celor de la PNL şi ei au luat-o. Nu vreau să discut despre bani, sumele sunt confidenţiale.”

Întrebat ce le va spune celor care ştiu că tot el a lansat “România, trezeşte-te!”, imnul victoriei Alianţei D.A. şi a lui Traian Băsescu, 1-Q Sapro a răspuns: “Era alta situaţia în 2004, uram PSD-ul din tot sufletul şi toţi aşteptam să se întâmple ceva, o schimbare. Mă aşteptam să se producă ceva minunat şi nu s-a întâmplat nimic. Noi am fost dintotdeauna antisistem. Şi piesa «Alianţa Maro» e tot antisistem. E mai ales împotriva Alianţei PDL-PSD, nu am nimic cu Băsescu”.

Continuarea în Cotidianul

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.