EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Cine este ieşeanul care vrea marca „Land of choice”

1

– „Sunt un cetăţean al acestei ţări şi sunt liber să fac ce vreau şi mai ales să-mi protejez afacerile”, susţine Florin Ioan Zamfir care a cerut înregistrarea sloganului „Land of choice”, pe persoană fizică, la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), pe 30 aprilie, exact cu o zi înainte de a fi lansat oficial ca imnul turismului românesc.

– Ieşeanul a fost pentru un timp şeful firmei de pază „Linia Unu” controlată de avocatul Mihail Vlasov

.

Zamfir este plecat de mai bine de un an din Iaşi cu un contract de muncă la Bucureşti şi răspunde la un telefon fix de la Camera de Comerţ. „Dacă ştiam că Ministerul Turismului doreşte să înregistreze acest slogan la OSIM probabil că optam pentru altă versiune. Am aflat ulterior. Lucrez în domeniul turismului cu mai multe firme şi pentru mine acest slogan reprezintă ideea unui proiect de promovare a unor zone turistice”, susţine ieşeanul.

.

Trebuie să mai plătească 1.100 lei şi devine proprietarul mărcii

Acesta s-a arătat vădit iritat de declaratiile ministrului Elena Udrea, care a spus cu această ocazie că a mizat pe încrederea românilor şi că persoanele care au cerut înregistrarea mărcii „land of choice”  sunt nişte impostori vor să-şi tragă foloasele personale.

Zamfir susţine că nu vede niciun motiv care să îl împiedice să înregistreze marca respectivă. „Şi ce dacă au anunţat înainte că vor lansa acest imn sub sloganul «land of choice». Trebuia să ascult cumva de ei? Nu m-au atenţionat direct”, a declarat Zamfir.

Acesta a ţinut să sublinieze şi lipsa de profesionalism de care au dat dovada reprezentanţii din minister. „Dosarul meu este incomplet, pentru că nu am plătit cei 1.100 de lei necesari pentru a verifica dacă nu mai există un alt slogan identic sau asemanator cu acesta. Din punct de vedere legal, după ce voi achita banii, eu ar trebui să fiu proprietarul acestei mărci”, a completat Zamfir.

Ieşeanul a fost pentru un timp şeful firmei de pază „Linia Unu” controlată de avocatul Mihail Vlasov. De altfel Vlasov este acum preşedintele Camerei de Comerţ a României.

Zamfir a ajuns în lumina reflectoarelor la inceputul anilor 90 când a ajuns pe mina procurorilor. Zamfir a fost trimis în judecată, în 1994, fiind acuzat de către procurori de înşelăciune, fals şi uz de fals.

Sursa: Ziarul de Iaşi

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. TUTU CRISTINA spune

    Se poate ca marca lansata de dna ministru sa fie considerata deja notorie pe teritoriul tarii noastre, astfel incat OSIM sa respinga cererea ieseanului pe acest motiv. Notorietatea unei marci este un motiv relativ de refuzare a inregistrarii marcii ieseanului LAND OF CHOICE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.