Mihai Banu: „Micul producător de lapte a murit”

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Crescătorilor de Taurine din România s-au întâlnit cu deputatul băcăuan Mihai Banu, pe tema situaţiei disperate în care se află industria de producere şi prelucrare a laptelui.

În rândul acestor producători există o nemulţumire generală la adresa guvernului Boc. Aceasta întrucât, în vreme de criză financiară şi economică, Executivul nu are o strategie coerentă în domeniu. Pe acest fond, producătorii se tem de concurenţa acerbă cu firmele mari de profil din lume, care le acaparează piaţa.
„Există o nemultumire generală, cu privire la politica actualului guvern şi, în special, la absenţa măsurilor Ministerului Agriculturii. Pe de o parte, în combaterea secetei care se face simţită, iar pe de altă parte în valorificarea producţiei”, a declarat deputatul Mihai Banu.
Pătrunderea pe piaţă a marilor firme procesatoare din Europa va „îmormânta” laptele românesc, este de părere deputatul băcăuan.
„Micul producător a murit, deja, iar cei care mai au ferme şi mici mijloace de procesare sunt, acum, în colaps”, a continuat Banu.

Sursa: Ziarul de Bacău

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.