Antibiotice SA Iaşi îşi va stabili bugetul pentru acest an

– Consiliul de Administraţie al companiei Antibiotice SA Iaşi a convocat, pentru data de 25 iunie a.c., Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, pe a cărei ordine de zi se află patru puncte importante. Astfel, se va supune aprobării acţionarilor descărcarea de gestiune a administratorilor societăţii pentru activitatea desfăşurată anul trecut, precum şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs.

De asemenea, se va supune la vot aprobarea prelungirii pe o perioadă de 12 luni a unei linii de credit de 9 milioane de euro, contractată de la RBS Bank România, şi a garanţiilor depuse la această bancă, în forma ipotecilor imobiliare în valoare de 49.119.353 lei.

Reprezentantul AVAS, revocat din CA al Antibiotice

Componenţa Consiliului de Administraţie al producătorului farmaceutic ieşean va fi modificată, prin revocarea din funcţie a Magdalenei Bădulescu, reprezentant al fostului acţionar majoritar. Aceasta fusese numită în CA al Antibiotice SA Iaşi în luna aprilie a acestui an, la propunerea AVAS.

Conform HG 410/1 aprilie 2009, începând cu data de 1 mai a.c., Ministerul Sănătăţii a devenit acţionar majoritar al companiei ieşene, prin preluarea în portofoliul său a pachetului de acţiuni reprezentând 53,0173% din capitalul social al Antibiotice Iaşi, deţinut până la momentul respectiv de AVAS.

De altfel, tot în data de 25 iunie se va desfăşura şi Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, primul punct de pe ordinea de zi a acesteia fiind constatarea schimbării acţionariatului conform transferului titlurilor de la AVAS la Ministerul Sănătăţii.

Sursa: Flacăra Iaşului

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.