Bogdan Olteanu: Ordonanţa privind TVA-ul conţine reglementări ilegale

– Deputatul PNL Bogdan Olteanu a declarat ca, in baza deciziei Curtii Europene de Justitie care a anulat masuri poloneze similare cu cele ale OUG 34, oricine este afectat de masura nedeductibilitatii TVA poate solicita anularea prevederilor Ordonantei.

Olteanu s-a referit la introducerea, prin OUG 34/2009, a noilor reglementari in ceea ce priveste nedeductibilitatea TVA pentru achizitia de autovehicule, combustibili si pentru cheltuielile de reparatii ale autovehiculelor.

.
Liberalul a explicat ca, pe principiul „ideile proaste nefiind nici macar originale”, prevederile Ordonantei 34 se regasesc in doua reglementari similare ale legislatiei poloneze din 2007.

Citeste si:  Antonie Solomon a fost exclus din PP-DD

Potrivit lui Olteanu, acestea au fost declarate recent ilegale de catre Curtea Europeana de Justitie, astfel ca trebuie eliminate din legislatia poloneza.

In cazul in care intreprinzatorii romani vor decide sa-si apere afacerile de abuzurile statului roman, consideram ca o decizie similara va putea fi luata, cu siguranta, si in cazul Ordonantei 34„, a adaugat el.

„Orice persoana afectata de aceasta masura poate solicita anularea prevederilor OUG prin care nu se mai restituie TVA-ul”, a afirmat Olteanu.

Deputatul PNL a explicat ca, potrivit Tratatului de Aderare, jurisprudenta Curtii Europene de Justitie este aplicabila si in Romania.

Citeste si:  Grădinile zoologice din Sibiu şi Braşov în ample procese de modernizare, cea din Turda va fi redeschisă în primăvară

„Practic, orice companie romaneasca, subiect al acestor prevederi, poate da statul roman in judecata la CEJ, solicitand anularea Ordonantei de Urgenta 34/2009, iar in baza unei asemenea decizii toti contribuabilii isi vor putea deduce TVA-ul refuzat prin introducerea acestei ordonante. In plus, daca Guvernul ar refuza abrogarea Ordonantei, Comisia Europeana ar declansa procedura de infringement, aplicand sanctiuni financiare Romaniei”, a sustinut Olteanu.

Sursa: Bloombiz

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close