Cele mai sigure joburi pe timp de criză

– Cine sunt angajatii care pot dormi linistiti noaptea in urmatoarele luni, pe principiul ca, desi niciun job nu mai e 100% sigur, ei vor fi ultimii la care renunta compania in cazul unei restructurari?

.
Niciun job nu e sigur in sine, la fel cum nicio specializare sau o facultate nu garanteaza un loc de munca. Cu toate acestea, in lunile urmatoare companiile au nevoie, in primul rand, de doua tipuri de oameni: cei care controleaza costurile si le tin sub control si cei capabili sa aduca bani in companie.

In consecinta, controllerii si vanzatorii buni par sa fie cei mai protejati in contextul actual de piata, unde nu mai exista practic nicio companie care sa nu fi apelat la restructurari sau cel putin ajustari de costuri.

„In ordine, cele mai sigure locuri de munca ar fi cele din domeniul financiar-contabil – in special controller, cele din consultanta sau audit financiar, cele din consultanta, si aici ma gandesc la managementul riscului in special, si cele din domeniul serviciilor financiare specializate in recuperari de debite, creante, asigurari de risc”, spune Florin Ochiana, HR operations manager al Lugera & Makler, una din cele mai mari firme de recrutare de pe piata locala.

In conditiile in care termenele de plata sunt tot mai lungi, restructurarile si concedierile colective tot mai frecvente, juristii buni, cu experienta sunt, de asemenea, active extrem de importante in structurile companiilor. Pentru astfel de pozitii, specialistii cu cativa ani de experienta castiga peste 2.000 de euro lunar net.

De cealalta parte a baricadei, cele mai nesigure joburi tind sa fie in prezent cele din domeniile deja afectate de situatia economica, cum sunt constructiile, real-estate-ul, domeniul bancar sau companiile de brokeraj, unde in ultimele luni au iesit sute de angajati in piata.

„In domeniul imobiliar, isi cauta locuri de munca in prezent atat muncitori necalificati, cat si manageri de proiect”, adauga Ochiana.

Cele mai sigure joburi la nivel de management

*   Director financiar
*   Director de vanzari

Cele mai sigure joburi

*   Controller
*   Contabil
*   Jurist

Integral în Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.