EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Culiţă Tărâţă: „Mă aştept la o pierdere fantastică!”

0

– Criza economica nu a fost milostiva cu afacerile tuturor parlamentarilor romani. Unii dintre ei au fost obligati sa stranga tare cureaua, in timp ce altii, mai norocosi si mai inspirati cand vine vorba de contracte banoase obtinute din timp, s-au pus la adapost, scrie România Liberă.

.

Printre cei pe care criza i-a adus la un profit minim, sau chiar pe pierdere, se numara alesii care au afaceri in domeniul productiei de bunuri. Este si cazul deputatului PSD Culita Tarata, care detine mai multe afaceri in domeniul agriculturii si al prelucrarii lemnului.

Pana acum nu am inchis nicio firma, dar sa stiti ca avem toate sansele. Suntem la limita suportabilitatii. Cel mai grav si mai greu moment pentru agricultura este seceta majora cu care se confrunta Romania„, spune Tarata, amintind ca are in jur de 30 de milioane de euro investiti numai in productiile si culturile agricole si ca, in caz de seceta, se asteapta la o „pierdere fantastica”.

„Marea majoritate a activitatii este agricultura si zootehnia, aici nu poti sa iei masuri, nu poti sa nu mai dai mancare animalului. Reducerile de personal s-au efectuat prin pensionari, n-am fost incarcat la maximum, este aproape omul si locul”, a aratat Tarata.

Deputatul PSD mai spune ca are stocuri de marfa care nu se vand.  „Am materiale refolosibile la Neamt, a scazut otelul beton de la 1.100 de dolari tona, iar astazi este in jur de 350 de dolari si nu se vinde. Era 7-8.000 de lei vechi kilogramul de fier vechi, astazi este 800-1.000 de lei vechi”, spune Tarata.

Totodata, social – democratul spune ca „impozitul forfetar este una din marile greseli politice”, criticandu-i atat pe ministrul de Finante Gheorghe Pogea, cat si pe cel al Agriculturii Ilie Sarbu, pentru fondurile mici alocate agriculturii,

La rândul său, social-democratul Robert Negoita spune despre mult hulitul impozit forfetar ca „impactul său va fi devastator”.

„Faptul ca la jumatatea anului vii sa reglementezi o chestiune pentru anul in curs mie mi se pare un lucru mult prea grav, care nu poate sa se intample intr-o tara normala, intr-o tara civilizata”, sustine Negoita, care este si sef al departamentului PSD pentru turism si mediu de afaceri.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.