Neamţ: Telegondola, lovită de criză

– În ultima perioadă, numărul celor care doresc să facă o călătorie cu telegondola a scăzut. Dacă în lunile de după inaugurarea instalaţiei pe cablu, localnicii şi turiştii se înghesuiau la o plimbare deasupra oraşului, indiferent de zilele săptămânii, acum, în periodă de criză nu mulţi îşi permit să mai plătească preţul unui bilet dus-întors.

Situaţia este salvată însă de grupurile de turişti care sosesc îndeosebi în weekend. Reducerea vizitatorilor se simte mai mult în timpul săptămânii când majoritatea cabinelor circulă mai mult goale.

În consecinţă, societatea care administrează instalaţia a decis ca numărul acestora să fie înjumătăţit. În acest fel va scădea şi riscul de uzură al cabinelor.
„Măsura a fost deja implementată de la începutul lunii. În timpul săptămânii, pe instalaţie  circulă doar 11 dintre cele 22 de cabine. În weekend se circulă normal”, a declarat Dan Câmpeanu, directorul tehnic al SC PERLA INVEST SRL.

De la deschiderea de anul trecut a telegondolei şi până în prezent 600.000 de persoane au făcut călătoria de la Gară până la staţia de sosire amplasată pe muntele Cozla.

Sursa: Adevărul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.