EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Pedeliştii au inventat oile-litere ca să placă Baciului Zeus

0

– În aşteptarea lui Traian Băsescu la o serbare în Bucovina, preşedintele CJ Suceava, Flutur, s-a întrecut pe sine: a reuşit să maseze pe un deal mii de oi, grupate în ţarcuri, astfel încât, văzute de sus, să scrie „Bucovina“. Întrebat de Gândul „de ce?“, Flutur a răspuns mândru: „S-a văzut şi la televizor? Eu am scris-o!“

– Într-o altă zonă a ţării, pentru ca vizita prezidenţială să meargă cum trebuie, autorităţile au asfaltat porţiuni din DN 17 C, pe traseul pe care urma să-l străbată şeful statului

.
Cine îl primeşte mai bine pe Băsescu? Un concurs naţional la care participanţii sunt liderii PD-L.

Şeful statului, explicând că „deocamdată avem o criză”, a fost în weekend la Năsăud şi Bucşoaia, două zone frumoase în care se desfăşurau două serbări locale, a îmbrăcat o bundiţă cu blană de jder, a purtat o pălărie cu pene de păun, a tuns o oaie, i-a introdus pe localnici în relaţia ginere-soacră.

Cât despre ideea cu „aranjamentul” oilor,  Gheorghe Flutur a oferit următoarele lămuriri: ”Este vorba de perioada în care oile urcă la munte. Am avut 356 de baci invitaţi, concursuri… Bacii nu ştiau ce să mai facă, cum să ajute, îmi cereau să îi pun la treabă, aşa că le-am spus să facă stânile în formă de litere. În fiecare literă a intrat câte o stână”, a explicat Flutur.

El a susţinut că intenţia sa a fost aceea ca ”brandul Bucovina să fie cât mai puternic promovat”. ”A fost un moment impresionant… Oamenii au pus atâta suflet încât îmi dau seama că anul viitor va trebui să fie mult mai mult. Nu am făcut nicio repetiţie, totul a fost din suflet”.

În Năsăud, ca vizita să meargă, autorităţile au asfaltat, porţiuni din DN 17 C, pe traseul pe care urma să-l stră­bată şeful statului, asfaltul, potrivit localnicilor, fiind turnat inclusiv în noaptea de sâmbătă spre duminică.

De altfel, participanţii s-au trezit că au pe încălţăminte urme de bitum abia pus. “O minciună!” a tunat vicepreşedintele PD-L Ioan Oltean, şef al organizaţiei locale. ”Nu s-a asfaltat noaptea trecută, muncitorii au terminat lucrul la ora 18.00, sâmbătă”.

Continuarea în Gândul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.