Suceava: „Val” de contestaţii împotriva radarelor fixe

– Şoferii sancţionaţi contravenţional în urma datelor înregistrate de radarele fixe din judeţul Suceava, suspendate din data de 9 aprilie, au început să conteste amenzile în instanţă. Aceştia invocă faptul că radarele au fost montate în urma unor contracte ilegale pentru care primarii semnatari au fost deja amendaţi.

– Alte contestaţii ale şoferilor se mai referă la faptul că aparatele de măsură din judeţ nu ar fi fost semnalizate legal ori nu ar fi din categoria celor omologate.

.

Primarii din Dumbrăveni, Drăguşeni şi Roşiori, cele trei localităţi din judeţ în care s-au montat radarele fixe, au primit deja câte o amendă de 70.000 de lei, pentru încălcarea legii achiziţiilor publice, sancţiunea fiind aplicată de Agenţia Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

Toţi cei trei edili au contactat avocaţi şi sunt hotărâţi să obţină anularea amenzilor în instanţă

În perioada 18 februarie – 9 aprilie, când au funcţionat cele opt radare fixe din judeţul Suceava, au fost înregistrate 69.605 încălcări ale vitezei din care au fost procesate doar 14.300 procese verbale, însă nu toate acestea au ajuns încă la cei amendaţi.

„Drept urmare, ne aşteptăm ca aceste aproape o sută de cazuri de contestaţii, înregistrate până în prezent, să reprezinte doar începutul unui val”, a precizat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Sursa: Monitorul de Suceava

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.