Udrea propune politica de taxe şi impozite “usturătoare”

Ministrul Turismului, Elena Udrea, este de parere ca proprietarii care au lasat in paragina activele turistice preluate de la stat in urma procesului de privatizare ar putea fi determinati sa le vânda sau sa le reintroduca in circuit prin aplicarea unei politici de taxe si impozite “usturatoare”.

Elena Udrea, care a efectuat sâmbata o vizita de lucru in judetul Covasna, s-a referit in mod special la proprietarii unor active aflate pe Litoral, care nu au investit niciun ban in modernizarea acestora, nu le folosesc de ani de zile, dar nici nu vor sa le vânda.
“Nu ii poti obliga sa le vânda, dar poti sa ii determini sa faca asta printr-o politica de taxe si impozite. La un moment dat, poate deveni nerentabil sa scoti din circuitul turistic aceste structuri de cazare daca trebuie sa platesti la stat impozite si taxe foarte mari”, a afirmat Elena Udrea.
Potrivit acesteia, Ministerul Turismului “are o idee” despre cum ar trebui rezolvata problema activelor abandonate post-privatizare si nu o initiativa legislativa, deocamdata, dar, dupa cum a sustinut Elena Udrea, este posibil ca inclusiv in Legea turismului sa fie introduse reglementari in aceasta privinta.
“Peste tot in tara exista foarte multe active care au fost privatizate, iar ulterior au fost scoase din circuitul turistic “, a spus Elena Udrea, care a mentionat ca, in ultima perioada, turismul a avut o crestere de peste 20%, lucru la care au contribuit si tichetele de vacanta.
Ea a aratat ca, in ceea ce priveste Bucurestiul, Ministerul Turismului are un program aparte de introducere a Capitalei in circuitul turistic international si de a fi vizitat asemenea altor capitale din lume, amintind in acest scop valorificarea resurselor de apa termala existente in aceasta zona.
Referindu-se la tichetele de vacanta, Elena Udrea s-a aratat nemultumita de faptul ca acestea nu sunt suficient mediatizate, precum si de faptul ca agentiile emitente, operatorii de turism si liderii de sindicat au dispute pe seama comisioanelor practicate.
Ministrul a amintit ca Legea tichetelor de vacanta a fost adoptata pentru a sprijini dezvoltarea turismului si in beneficiul angajatilor, avertizând ca “toti ceilalti factori implicati, care au de câstigat de pe urma acestora, nu trebuie sa intinda coarda”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.