250.000 de români pun gura pe fast-food zilnic. Cât sunt de sănătoşi

– 150 de milioane de euro este cifra de afaceri anuală înregistrată de două dintre cele mai mari lanţuri de restaurante fast-food din România. 250.000 de români merg zilnic la McDonald’s şi KFC

– Reprezentanţii restaurantelor spun că ce vând ei e sănătos, nutriţioniştii îi contrazic

.
Într-o Românie afectată de criză, în care consumul alimentar al românilor tinde să scadă în volum, imperiul fast-food se extinde, marile lanţuri de restaurante, prezente de peste 14, respectiv 11 ani în România, anunţând investiţii de milioane de euro în deschiderea unor noi unităţi sau în modernizarea celor existente şi profituri pentru prima parte a lui 2009 mai mari cu 10% decât în 2008.

În acelaşi timp însă, statisticile arată că unul din patru români este obez şi că o cauză a acestei boli o reprezintă alimentaţia nesănătoasă, chiar junk-food. Şefii lanţurilor de restaurante, însă, se jură că produsele vândute sunt “naturale” – sucul de portocale, “proaspete” – carnea de pui şi “nu conţin sare, apă sau aditivi” – carnea de vită din sandviciuri.

Nutriţioniştii ţin să-i contrazică, afirmând că acest tip de mâncare furnizează organismului “calorii goale, care provoacă dezechilibru nutritiv”.

În fiecare zi 250.000 de români mănâncă doar în restaurantele celor două mari lanţuri de fast-food, McDonalds şi KFC. Ca să vă faceţi o idee, peste 450.000 de bucăţi de aripioare picante au ajuns în stomacul clienţilor în doar două săptămâni de la lansarea lor într-o nouă promoţie.

Continuarea în Gândul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.