EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Allianz-Ţiriac, acuzată de service-urile auto că le „bagă pe gât” piese false

2

– Compania de asigurări este acuzată de service-uri că le obligă să repare maşinile avariate cu materialele furnizate de ea, iar în acest caz clienţii nu beneficiază de garanţie la piesele în cauză. În plus, Allianz-Ţiriac nu ar cumpăra piese originale, ci false.

.

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a sesizat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Consiliul Concurenţei şi Garda Financiară cu privire la neregulile constatate în activitatea desfăşurată de compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

„Practic, Allianz-Ţiriac este acuzată că obligă service-urile să repare maşinile cu materialele furnizate de ea, iar în acest caz clienţii nu beneficiază de garanţie la piesa în cauză. În plus, Allianz-Ţiriac nu cumpără piese originale, ci false. De asemenea, la Allianz-Ţiriac preţurile la piesele furnizate sunt mult mai mari decât în realitate“, spune directorul general al ASSAI, Cristian Muntean.

Allianz-Ţiriac Asigurări susţine în schimb că acuzaţiile aduse de asociaţia service-urilor auto privind încălcarea legislaţiei nu prezintă nici un fel de elemente concrete care să evidenţieze faptul că Allianz-Ţiriac ar încălca reglementările în vigoare.

Vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) Tudor Baltă zice că asigurătorul nu poate cumpăra piese de maşini pentru service-uri.

„Allianz-Ţiriac Asigurări nu poate avea în obiectul de activitate cumpărarea de piese pentru maşinile avariate, ci doar poate face asigurări. În caz contrar poate avea probleme cu Garda Financiară. În schimb, poate selecta anumiţi furnizori de piese de schimb şi poate recomanda service-urilor să cumpere de la aceştia“, mai zice Baltă.

O altă companie de asigurări cu care service-urile auto au probleme este Carpatica Asig, care înregistrează întârzieri mari la plată către unităţile reparatoare şi le recomandă acestora utilizarea pieselor second-hand, potrivit preşedintelui ASSAI, Ion Vasile.

Continuarea în Cotidianul

loading...

Citește și
2 Comentarii
  1. Panciu spune

    Domnul Balta – vicepresedintele CSA s-a pronuntat: este ilegal sa cumperi piese ca si companie de asigurari.In urechea sefilor de la Allianz Tiriac se aude: Tic – Tac, Tic – Tac…

  2. bogdan olteanu spune

    si eu am auzit foarte multe persoane plangandu-se de multi asiguratori ca refuza sa plateasca piesele care sunt necesare reparatiilor invocand ca sunt prea scumpe si ca se pot inlocui cu piese second – este inacceptabil din moment ce platim in fiecare an polite rca din ce in ce mai mari……ROMANIA TREZESTE-te

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.