Grupul Artigiani Brianza a început disponibilizarea a 70% dintre angajaţi

– Din cauza reducerii comenzilor cu până la 50%, atât la intern cât şi la extern, fabrica de mobilă din lemn masiv Artigiani Brianza intenţionează să reducă numărul de angajaţi, în această vară. Cu toate că nu se cunoaşte cu exactitate câţi salariaţi vor pleca acasă, societatea a demarat procedura de disponibilizare colectivă pentru 70 din cei 99 de lucrători pe care îi are în prezent.

.

Firma, care îşi desfăşoară activitatea în comuna Miroslava (judeţul Iaşi) a înştiinţat ieri Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi că îşi va reduce activitatea începând cu luna iulie.

„Nu ştim exact la câţi oameni vom fi nevoiţi să renunţăm. Pot fi toţi 70, pot fi 30 sau niciunul. Depinde de cum vor evolua lucrurile în perioada următoare. Oricum procedurile de disponibilizare pot dura până la 60 de zile, în total. În acest răstimp se pot întâmpla multe”, ne-a declarat Cristian Vameşu, director executiv, Artigiani Brianza.

Acesta a precizat că, în prezent, fabrica încă mai are comenzi, care, însă, se tot împuţinează. „Piaţa mobilei este în scădere şi la intern şi la extern, din cauza crizei din domeniul imobiliarelor. Dacă oamenii nu mai cumpără case, bineînţeles că nu mai au nevoie nici de mobilă. Toate sunt înlănţuite”, a afirmat Vameşu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.