EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Un sucevean face bani din păuni, iepuri şi găini de rasă

3

– Un sucevean are o pasiune mai puţin obişnuită, în care a investit câteva zeci de mii de euro: creşterea găinilor de rasă pură, a iepurelor şi păunilor. Dragoş Guliciuc, de 44 de ani, din localitatea Ipoteşti, şi-a clădit afacerea adunând în propria curte animale şi păsări de rasă, pe care le-a găsit călătorind în ţări precum Germania, Austria, Ungaria.

.
Cele mai bune vânzări le are la păuni. Pe piaţă un pui de păun se vine cu 100 de euro, iar omul nu mai pridideşte cu onorarea comenzilor. „Oamenii care şi-au ridicat case frumoase sau vile de lux vor să ţină în curte un animal sau o pasăre de rasă”, a spus Dragoş Guliciuc.

.

Un iepure de rasă se vinde cu 300 euro

Cel mai frumos iepure din curtea sa este Uriaşul Gri German, „Campionul”, cum a fost botezat, care cântăreşte 10 kg. „Era o vorbă la noi, că iepuri cresc numai sărăntocii. Gospodarii ţin porci, găini şi vaci. Am început să adun în curte atunci şi găini de rasă pentru a nu stîrni prea multă vorbă în sat”, povesteşte Guliciuc.

Nu trăieşte însă din creşterea urecheaţilor şi a găinilor şi spune că în România cu greu ar putea cineva să o facă. „Statul nu oferă nici un fel de sprijin, nu există firme care să preia producţia, iar organizaţiile de crescători de animale au alte treburi”, spune crescătorul. Un iepure de rasă se vinde chiar şi cu 300 de euro bucata.

Găinile de rasă au şi ele căutare. Cele mai scumpe exemplare din curtea suceveanului sunt din rasa Combatanul malayesian şi Cochinchina, care costă în jur de 100 de euro bucata. Are deja adunate mai multe diplome câştigate la concursuri de profil şi a vândut găini în ţară, la Brăila, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, dar şi în Finlanda.

Sursa: Evenimentul

loading...

Citește și
Loading...

3 Comentarii
  1. luminita spune

    salutare.Se zice ca daca omul are in curte barem o pasare ,un animalut este considerat om gospodar,dar daca are si o pasiune,este omul lui dumnezeu.As dori si eu iepuri si pasari de rasa,dar viata asta este atat de complicata ca nuti mai ajung bani sati satisfati pasiunea.Am si eu iepuri dar de casa si tin la ei ca la copiii mei.Bravo Dragos te felicit.Imi dau seama ce frumusete ai in curte.

  2. George spune

    face pe naiba cnd stiu ce iepure mi-a dat.cea mai mare teapa o luati de la el.nu va avantati in vant dupa asemean tampeni care va ademenesc.

  3. Dadel spune

    Am cumparat de la el 24 oua se gaina la 6 si 8 lei oul.12 din ele erau limpezi.am sunat sa-mi schimbe ouale si mi-a zis că e treaba mea.Mare crescator dar serizitate ZERO.De reputatie nu mai vorbim.TIPIC DE ROMÂNIA=TEAPA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.