Zborurile Tarom la Amsterdam, reluate din 6 iunie 2009

Tarom va relua, din 6 iunie, cursele Bucuresti – Amsterdam, dupa cinci ani de absenta de pe aceasta ruta, informeaza un comunicat al companiei aeriene.
De asemenea, odata cu inaugurarea noii destinatii, Tarom si compania aeriana olandeza KLM au semnat un contract de cooperare code share pe zborurile Bucuresti – Amsterdam si retur. Acordul va intra in vigoare la 1 iunie si va permite celor doua linii aeriene sa-si extinda oferta catre clientii lor.

Potrivit directorului de marketing si vânzari Tarom, Gabriela Bordea, acest contract va aduce companiei aeriene o imbunatatire a retelei de zboruri si o crestere a numarului de pasageri transportati.
KLM si Tarom vor putea oferi servicii de transport sub numar de zbor propriu, pe rute operate de celalalt partener. Pasagerii vor avea la dispozitie patru curse zilnice intre Bucuresti si Amsterdam, dupa ce noua frecventa a companiei aeriene române se va adauga celor trei zboruri deja operate de compania olandeza.
În baza acordului de cooperare code share, KLM va putea sa comercializeze – sub numar de zbor propriu – si destinatii interne operate de Tarom pe rutele Iasi, Timisoara, Cluj si Sibiu.
Directorul executiv comercial al KLM, Erik Varwijk, a apreciat, la rândul sau, ca acordul va aduce beneficii ambe lor companii.
“Pasagerii KLM vor avea mai multe posibilitati de a calatori catre România, din diverse puncte ale lumii. Membrii programului de fidelitate “Flying Blue” vor putea acumula mile pe cursele Tarom, care sunt vândute si sub numar de zbor KLM, iar pasagerii liniei aeriene române vor avea acces la intreaga retea de rute a companiei olandeze, de pe aeroportul din Amsterdam”, a precizat Erik Varwijk.

În opinia directorului KLM pentru România, Alexandru Dobrescu, acest nou zbor operat in regim code share va permite dezvoltarea posibilitatilor de calatorie, prin cresterea numarului de zboruri intre Bucuresti si Amsterdam, dar si a conexiunilor disponibile din Aeroportul Amsterdam¬Schiphol, votat ca fiind cel mai bun aeroport european in 2008.
Prin reintroducerea zborurilor dinspre Bucuresti catre aeroportul Schiphol din Amsterdam, Tarom continua dezvoltarea retelei sale de rute. Aceasta cuprinde 34 de destinatii internationale, in 20 de tari din Europa, America de Nord si Orientul Mijlociu si 11 destinatii interne.
Acordul code share semnat cu compania olandeza KLM reprezinta un pas inainte pentru intrarea noastra in Alianta SkyTeam”, a afirmat directorul general al companiei Tarom, Ruxandra Brutaru.
Tarom se va alatura in anul 2010 Aliantei SkyTeam, din care face parte si compania KLM.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.