A doua centrală nucleară va fi amplasată în Ardeal

A doua centrala nucleara din România va fi amplasata in Ardeal, a declarat, marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu, care a participat la Forumul Economic Europa – Rusia.
“Locatia celei de a doua centrale nucleare va fi stabilita in luna septembrie a acestui an. Momentan pot spune ca ea va fi amplasata in Ardeaľ, a afirmat Videanu.

De asemenea, ministrul a precizat ca va avea loc un proces de licitatie publica pentru copaniile interesate de construirea celei de-a doua centrale nucleare.
România are in prezent o singura centrala Nucleara, la Cernavoda.
Aici sunt in functiune Unitatile I si II, care produc impreuna circa 18% din consumul de energie electrica al tarii.
Planul initial, datând de la inceputul anilor 1980, prevedea constructia a cinci unitati. Unitatea I a fost terminata in 1996, are o putere electrica instalata de 706 MW si produce anual circa 5 TWh. Unitatea II a fost pornita pe 6 mai, conectata la sistemul energetic national pe 7 august si functioneaza la parametrii normali din septembrie 2007.
Reactoarele nucleare de la Cernavoda utilizeaza tehnologia canadiana cunoscuta sub acronimul CANDU. Apa grea, folosita drept moderator, este produsa la ROMAG Drobeta-Turnu Severin.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.