Dăianu: Intrăm în epoca creditului scump

Omenirea va intra, pentru o lunga perioada, in epoca creditului scump, care inlocuieste creditul ieftin si abundent, insa, dupa criza, finantele publice se vor redresa, iar creditarea va reveni la principiile de baza, a declarat marti, economistul Daniel Daianu, fost ministru al Finantelor, cu ocazia forumului Europa – Rusia, organizat la Bucuresti.

“Intram, odata cu criza, intr-o perioada, care va dura destul de mult, a creditului scump. Acum, dupa ce ne-am confruntat cu un credit abundent si usor de luat, este momentul unei insanatosiri a finantelor public, dar si a revenirii creditarii la baze extrem de simple, odata cu regândirea sistemului bancar, si a modului cum functioneaza acesta”, a spus Daianu.
Acesta a precizat ca modul in care guvernele europene si cel al Statelor Unite, gestioneaza criza produce doua pericole: resurgenta inflatiei si scumpirea creditului, in special pentru companii.
“Este clar ca “Keynes is back”, dar aceasta politica a masivelor investitii publice, prin injectiile masive de lichiditate ar putea duce la o resurgenta a inflatiei si la un credit scump, pentru o perioada foarte lunga, credit inaccesibil in special companiilor”, a mai spus economistul Daniel Daianu.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.