ING îi minte frumos pe clienţi ca să le atragă economiile

– Lovite puternic de criza financiara, bancile fac incercari disperate sa atraga bani de la populatie, utilizand metode mai etice sau mai putin etice, noteaza Gardianul. Un exemplu in acest sens il constituie reclama la produsul ING Card Cont’ROL, care promite o dobanda de 14% pe an.

.

In realitate, insa, reclama induce in eroare, mizand in special pe lipsa de cultura bancara a cetatenilor. Totusi, la o informare mai atenta, afli ca randamentul promis se aplica doar pana la 30 iunie (practic doar in primele doua luni), fiind vorba despre o campanie promotionala.

Dupa aceasta data, dobanda oferita la contul curent revine la valori normale – 9%.

„Primesti 14% pe an la banutii nou-depusi pe ING Card Cont’ROL in perioada 01.05 – 30.06.2009, iar pentru sumele existente 9% pe an incepand cu 20 mai 2009”.

Exact asa suna textul cu care ING incearca sa atraga resurse de la populatie. In plus, clientul este atras si de celelalte beneficii promise daca alege sa-si tina economiile la ING:

„Banii depusi in cont se inmultesc chiar din prima zi, 0% comision la deschiderea si activarea contului, gratuit extras de cont, in mai putin de 2 minute, nu exista suma minima pentru deschiderea unui ING Card Cont’ROL”.

Un cetatean care nu a mai avut de-a face cu bancile si nu merge sa se informeze cu exactitate la una dintre filialele acestora poate fi cu usurinta indus in eroare in ceea ce priveste dobanda oferita. Acest lucru este recunoscut inclusiv de operatorii de la ghisee, care spun ca „trebuie sa fii naiv sa crezi ca randamentul unui cont curent este mai mare decat cel al unui depozit”.

Cu toate acestea,  reprezentantii ING sustin ca mesajul publicitar nu este ambiguu, iar clientul care este interesat de campanie poate primi informatii complete  in office-urile ING. „Mai mult, clientii sunt indrumati sa consulte regulamentul acestei campanii daca doresc mai multe detalii pe site-ul www.ing.ro sau pot suna Serviciul Clienti ING”, a spus Mona Tufeanu, Senior PR Manager al ING Bank.

Integral in Gardianul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.