Liderul social-democraţilor cehi. ţinta preferată pentru ouă

Liderul social-democratilor cehi (CSSD – Ceská strana sociálne demokratická – Partidul Social Democrat Ceh), Jiri Paroubek, este de mai multe zile tinta atacurilor aruncatorilor cu oua, veniti sa tulbure mitingurile electorale ale partidului, scrie luni ziarul ceh Lidove Noviny.

Cu ocazia unui miting electoral al partidului, care a avut loc luni in localitatea Litomerice (nord-vest), Paroubek s-a infuriat pe un tânar care a aruncat cu oua in el, unul din martorii oculari afirmând insa pentru agentia de stiri CTK ca nici unul dintre oua nu l-a atins pe politician.
Barbatul, care declara ziarului Denik ca a recurs la gest din dezacord fata de politica CSSD, a fost retinut de agentii politiei locale, Paroubek indreptându-se mai apoi catre alta localitate.
Noul atac cu oua l-a scos din sarite pe presedintele CSSD care, potrivit publicatiei online Tyden.cz, i-a strigat respectivului: “Nenorocitule, sa-ti fie rusine”. Politistii au aplicat aruncatorului de oua o amenda de 1.000 de coroane (37 euro).

Pe lânga tânar, la miting au mai venit si niste actori din orasul Kolin (oras la est de Praga), imbracati in martieni, care au incercat in acest fel sa aminteasca de declaratiile lui Paroubek, care spunea mai demult ca pentru promovarea scopurilor sale politice se aliaza fara probleme si cu martienii. Pâna la urma, acestia au fost scosi cu forta de acolo de membrii ai pazei.
Presedintele social-democratilor cehi este de câteva zile tinta atacurilor cu oua, pe pagina de Internet a retelei sociale Facebook aderând deja la acel grup care promoveaza atacurile circa 27.000 de persoane. CSSD a acuzat ODS (Obcanská demokratická strana – partidul Civic Democrat) de organizarea acestei campanii de atacuri, insa presedintele partidului, Mirek Topolanek, a respins acuzatiile.
Luni, Paroubek s-a deplasat la mitinguri electorale in orasele Litomerice si Teplice (situate in nord-vestul Cehiei). La mitingul anterior din localitatea Roudnice nad Labem (nord-vest) nimeni nu a aruncat in el cu oua insa mitingul, potrivit sefului de campanie al CSSD, Petr Dimun, a fost tulburat de un barbat care s-a apucat sa strige injurii, acesta fiind pâna la urma luat in primire de paza care asigura protectia lui Paroubek in caz de atacuri.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.