EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Profesorii universitari vor intra în treimea superioară în sistemul unitar de salarizare

0

Profesorii universitari se vor situa in treimea superioara in sistemul unitar de salarizare a bugetarilor si nu vor exista motive de nemultumire in sistemul educational, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, la finalul intâlnirii Grupului de lucru pentru elaborarea legii unitare de salarizare.

El a precizat ca Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MFPS) si Ministerul Sanatatii au fost singurele ministere care au facut propuneri privind coeficientii pentru ierarhizarea functiilor in grila unitara de salarizare din sistemul bugetar.
Potrivit presedintelui Alma Mater, Anton Hadar, sindicalistii din Educatie sunt nemultumiti de faptul ca profesorii nu sunt situati in prima parte a grilei si cer ca ministrul Ecaterina Andronescu sa participe la aceste discutii.

Potrivit reprezentantului MMFPS, Valentin Mocanu, coeficientul pentru un conferentiar universitar se situeaza la 8,25-9, iar pentru un profesor de liceu, cu gradul II – 6 (ceea ce ar insemna un salariu de 3.600 lei).
Secretarul de stat a precizat ca marti au avut loc discutii tehnice in cadrul Grupului de lucru pentru elaborarea legii unitare de salarizare si ca termenul pentru finalizarea acestei legi ramâne 30 iunie.
El a mentionat o noua reuniune pe aceasta tema va avea loc joi, iar daca vor mai fi neclaritati discutiile vor fi reluate luni.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.