Restaurantul Mc Donald’s din Iaşi, ameninţat cu demolarea

– Conducerea Regionalei CFR Iaşi le-a pus gând rău „furnizorilor de boli digestive” de la Mc Donald’s

– CFR-iştii cer despăgubiri de 500.000 de lei pentru folosirea terenului din piaţa Gării, plus penalităţile aferente. În caz contrar, celebrul loc cu hamburgheri va fi demolat.

.
Regionala CFR Iaşi a somat în instanţă conducerea restaurantului să achite 500.000 de lei reprezentând despăgubirile calculate începând cu data de 15 aprilie 2006, pentru terenul de aproape 2.000 de metri pătraţi ce aparţine Sucursalei ieşene.

„În 1998, cei de la Mc Donald’s au venit la sediul Regionalei pentru a solicita aprobările necesare în vederea amplasării respectivului restaurant pe terenul care aparţine CNCFR. Noi am fost de acord în principiu, cu respectarea dispoziţiilor legale.

Deşi şi-a amplasat un restaurant pe pământul nostru, Mc Donald’s nu a înţeles să ne şi despăgubească pentru lipsa de folosinţă a acestuia. Cum terenul este ocupat cu mult timp înainte, cei de la Mc Donald’s ne datorează despăgubiri pentru toată această perioadă”, susţine Luminiţa Stănescu, şef Serviciu Juridic.

.

Primăria Iaşi s-a asociat cu Mc Donald’s pe terenul CFR-ului

De partea cealaltă a baricadei, administratorul Mc Donald’s arată că reclamanta nu are calitate procesuală activă şi a făcut o cerere de chemare în garanţie a Consiliului Local al Municipiului Iaşi.

„În 2005, printr-o sentinţă civilă a Tribunalului, s-a respins acţiunea celor de la CNCFR, din 2002, cu motivarea că asocierea cu Municipalitatea s-a realizat în baza HCL nr. 18/1997, avându-se în vedere că terenul constituie domeniu public”, explică administratorul Mc Donald’s România, Alecu Teodor Marian.

Şefii Regionalei ieşene nu dau însă deloc semne că vor să cedeze şi vor imediat banii. În caz contrar, vor trece la executarea silită a restaurantului sau chiar la demolarea acestuia.

Cristian Ghibu, ex-directorul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi în perioada aprilie 2008 – aprilie 2009, a arătat că terenul unde se află acum amplasat restaurantul Mc Donald’s a fost acordat americanilor de către CL Iaşi, fără a se ţine cont de protestele ceferiştilor.

Concret, primăria Iaşi s-a făcut cu de la sine putere stăpână pe proprietatea CFR, încasând şi redevenţe în baza contractului de asociere cu Mc Donald’s.

Sursa: Ziua de Iaşi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.