Stroe, Dacia: Dacă am fi avut drumuri, am fi avut fabrica Mercedes

– Vicepreşedintele Dacia spune că infrastructura slab dezvoltată a fost cauza pentru care nemţii au făcut fabrica de automobile în Ungaria, şi nu în România.

.
Daimler nu a mai construit fabrica de autoturisme în România din cauza infrastructurii slab dezvoltate, potrivit lui Constantin Stroe, vicepreşedinte al Automobile Dacia şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

„Sunt unul dintre oamenii care au fost implicaţi în discuţiile referitoare la venirea Mercedes-Benz în România. Vă spun că, dacă am fi avut infrastructură, nu am fi pierdut investiţia Mercedes„, a spus Stroe în cadrul dezbaterii “Guvernul privat”, organizată de cotidianul “Business Standard”.

Amintim că, în prima jumătate a anului 2008, presa vehicula informaţia că grupul german Daimler intenţionează să construiască o nouă fabrică de autoturisme în Europa de Est.

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, România ar fi fost ţara preferată de nemţi, o delegaţie din Germania făcând chiar o vizită în România.

Însă, în iunie, compania germană a decis să construiască uzina, cu o capacitate de 100.000 de maşini pe an, în Ungaria.

Investiţia se ridică la 800 de milioane de euro şi generează 2.500 de locuri de muncă doar în fabrică, alături de alte câteva mii în industria orizontală.

Mesajul lui Stroe către ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, prezent la dezbatere a fost:

Nu sunt atât de naiv să cred că veţi termina toate proiectele de infrastructură la care v-aţi angajat. Este inadmisibilă situaţia în care ne aflăm! Gândiţi-vă că zilnic la Dacia vin şi pleacă 1.500 de camioane, iar din toamnă va începe producţia şi Ford la Craiova. Trebuie deblocate şi drumurile din vest”, a spus Stroe.

Sursa: Cotidianul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.