Un nou scandal zguduie Bursa: acţiuni furate de 2 milioane lei

– Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Arges a audiat ieri 12 persoane acuzate ca ar fi vandut actiuni detinute de investitori pe Bursa pe baza unor acte de identitate false, prejudiciind astfel circa 300 de investitori.

Printre membrii retelei se numara si patru fosti angajati ai Depozitarului Central, institutia pietei de capital care gestioneaza registrele actionarilor companiilor listate.

„Cu ajutorul acestora, infractorii au obtinut date privilegiate, confidentiale, in urma carora 300 de persoane din intreaga tara, care detineau actiuni in portofoliu, au devenit parti vatamate, deoarece membrii retelei au efectuat tranzactii si au retras din bancile comerciale, in numele acestora, sume care se ridica la 20 de miliarde de lei vechi (2 mil. lei noi – n.red.)”, a declarat Nicolae Blaga, prim-procurorul DIICOT Arges, citat de Mediafax.

Depozitarul Central este una dintre institutiile de baza ale pietei de capital si detine datele personale ale catorva milioane de persoane care detin actiuni pe Bursa.

Continuarea în Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.