Autorii fraudei de la BRD Humor vor să îşi recapete joburile de la bancă

– Întreaga echipă de „bancheri” de la Agenţia BRD Gura Humorului, daţi afară in corpore după ce au fost prinşi că au fraudat banca de aproape două milioane de euro, vor să se întoarcă la vechile locuri de muncă, dând în judecată, pentru aceasta, BRD-ul.

.

Vor să se întoarcă, dar nu oricum, ci şi cu drepturi băneşti plătite pentru perioada scursă de la concedierea lor până când vor fi efectiv reinstalaţi iar unii dintre ei au chiar şi pretenţii suplimentare – daune morale totalizând mai multe sute de milioane de lei vechi. Pentru aceasta ei au deschis acţiuni la secţia Contencios a Tribunalului Suceava.

Dănuţ Răzniceanu, fostul şef al Agenţiei BRD Gura Humorului, unde s-au făcut descoperiri de cont de două milioane de euro în favoarea unor patroni apropiaţi, susţine că nu are nicio vină, cercetarea împotriva sa fiind făcută superficial, iar măsura concedierii fiind nelegală.

La fel susţin şi cei doi consilieri clientelă, Bogdan Ilie Boldişor şi Paula Alexandra Simota. Anca Graul şi Cristina Pavel, lucrătoarele de la ghişeul agenţiei, au explicat instanţei că nu sunt vinovate.

Toate aceste afirmaţii vin în condiţiile în care în birourile fiecăruia dintre angajaţii agenţiei s-au găsit zeci de carduri, cu tot cu PIN-urile aferente, care figurau ca fiind predate titularilor, dar şi alte dovezi care au determinat deschiderea unui dosar de cercetare penală de către DNA Suceava.

.

Peste 200 de clienţi, cu conturile golite fără să ştie, la BRD Humor

BRD explică cum s-a depistat şirul de ilegalităţi. În data de 30 decembrie 2008, un client al băncii, Popistaş Gheorghe, a semnalat unei unităţi ieşene din cadrul Grupului faptul că, pe numele său, a fost aprobată de Agenţia Gura Humorului o descoperire autorizată de cont pe care acesta nu a solicitat-o şi contractat-o niciodată.

S-a stabilit ulterior că, acesta nu a fost singurul caz. În perioada mai-decembrie 2008, responsabilii Agenţiei Gura Humorului au prejudiciat, în aceeaşi manieră, un număr de 228 de persoane fizice.

Fondurile astfel obţinute au fost utilizate pentru finanţarea unor clienţi ai Agenţiei precum: SC Forestis SRL, SC Delta Construct SRL, SC Eurostrade SRL, SC Bricogarden SRL, SC Eridex SRL.

Banii erau folosiţi ulterior pentru a se plăti biletele la ordin şi cecurile scandente emise de aceste societăţi, deşi, societăţile nu aveau disponibil în cont. În mod legal, aceste stări de fapt ar fi trebuit raportate obligatoriu la Centrala Incidentelor de Plăţi.

Sursa: Obiectiv de Suceava

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.