Autorizaţiile de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 13,7%

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale, eliberate in primele patru luni ale anului, a scazut cu 13,7 la suta, fata de perioada similara din 2008, cifrându-se la 14.642, potrivit datelor anuntate, miercuri, de Institutul National de Statistica /INS/.

.
Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, cu 1.037 mai putine autorizatii eliberate, Centru (- 425 autorizatii) si Nord-Est (-264 autorizatii).

Singura crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale a fost in regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, acre a inregistrat un plus de 148 autorizatii.

Potrivit datelor INS, in luna aprilie 2009, au fost eliberate 4.071 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,7 la suta fata de luna martie 2009 si cu 21,1 la suta fata de luna aprile 2008.

Circa 64,9 la suta din autorizatiile eliberate in aprilie pentru construirea de cladiri rezidentiale au fost pentru zona rurala, mentinându-se trendul din luna precedenta.

Distributia in profil regional evidentiaza o tendinta de scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in aproape toate regiunile de dezvoltare, cele mai importante inregistrându-se in Sud-Muntenia (-133 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-67 autorizatii) si Sud-Est (-48 autorizatii).

Datele INS arata ca in luna aprilie 2009 s-au eliberat cu 1089 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decât in aceeasi luna a anului precedent. Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-345 autorizatii), Sud-Muntenia (-179 autorizatii), Centru (-162 autorizatii) si Nord-Est (-160 autorizatii).

Cladirea rezidentiala este acea cladire care este folosita integral sau in cea mai mare parte (peste 50 la suta) pentru locuit. În alte cladiri sunt cuprinse hotelurile si alte cladiri similare, cladiri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, cladiri pentru transport si telecomunicatii, cladiri industriale si agricole, cladiri pentru invatamânt, stiinta, cultura si arta, ocrotirea sanatatii, sport si agrement.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.