Deputatul Marius Spânu riscă să fie anchetat de ANI

În 2008, Spânu a câştigat mai puţini bani decât a donat partidului în acelaşi an. Deputatul a declarat că este liniştit şi că nu a ascuns nimic niciodată.

Marius Spânu susţinea în urmă cu două luni că o firmă al cărui nume nu şi-l mai aminteşte a făcut în numele său un virament de 30.000 lei la partid. În lista publicată în Monitorul Oficial, niciuna dintre donaţiile făcute partidului de Marius Spânu nu a fost de 30.000 lei.

Conform declaraţiei de avere a deputatului Marius Spânu, acesta a câştigat anul trecut ca profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” 65.000 lei, dar a donat Partidului Democrat Liberal, în acelaşi an, circa 80.000 lei.

.

„Contribuţia personală este de maximum 12.000 lei”

În urmă cu aproape două luni, Marius Spânu a încercat să justifice situaţia în care se afla. „Din cei 80.000 lei care apar în dreptul numelui meu, contribuţia personală este de maximum 12.000 lei.

Diferenţa a fost acoperită din donaţii din partea prietenilor şi susţinătorilor mei. Au dat oamenii câte 100 – 200 lei.

Cel mai mare virament a fost de pe o firmă, nu mai ţin minte a cui, în sumă de 30.000 lei. Mandatarul financiar al partidului a adunat toate hârtiile şi suma totală a fost trecută în numele meu ca şi candidat”, a precizat deputatul Marius Spânu pentru „Ziua de Iaşi” în data de 3 aprilie 2009.
În lista publicată în Monitorul Oficial, niciuna dintre donaţiile făcute partidului de Marius Spânu nu a fost de 30.000 lei.

După apariţia comunicatului de presă emis de ANI, marţi, 26 mai, referitor la confiscarea a 90.000 euro de la senatorul Dumitru Oprea (bani nejustificaţi de acesta), deputatul Marius Spânu a declarat că nu se află în acelaşi pericol în care este acum Oprea. „Nu am nimic de declarat. Nu mi-e frică de nimeni. Am declarat întotdeauna tot şi nu am nimic de ascuns”, a susţinut Spânu.

Sursa: Ziua de Iaşi

Citește și
2 Comentarii
  1. spanache spune

    Il stiu pe Spanu din caminul studentesc din Iasi; pui de militian, a fost un ASC-ist militant dar stia de pe atunci sa faca bani: avea un video-player si isi transforma camera de camin in cinematograf (incapeau 20-25 de spectatori). Daca mai tin minte bine, incasa 60-70 de lei pentru 5-6 filme, de calitate indoielnica, care „rulau” de la 21- la 5 dimineata. Nu ma mir ca s-a inhaitat cu PD-l-istii; nu l-as fi vazut in alt partid. Ce va face oare arogantul asta daca Basescu va pierde alegerile? Nu stiu cat de bun era la scoala, dar se pare ca nu era chiar prost (cum pare). Un smecher…

  2. ovidiu spune

    Marius Spanu este dispretuit in Iasi , nici un patron din Iasi nu ar dona un cent pentru acest avorton subuman.Este vorba despre o mare suma de bani donati lui pentru Pdl.cum sa uite numele firmei.Banii sunt stransi di contrabanda din vami.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.