EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Firmele actualilor şefi ai ITM Iaşi, amendate pentru încălcarea legislaţiei muncii

0

Fostul inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi, George Albulescu, acuză modul în care au fost făcute numirile la instituţia pe care a condus-o până luna trecută. Acesta a dezvăluit că firmele actualului director Iulian Tărăboanţă (PD-L) şi adjuncta Simona Adonicioaiei (PSD) au fost amendate, în trecut, chiar de cei pe care au ajuns să îi conducă, fapt ce ar putea fi interpretat ca şi cum „s-ar pune lupul paznic la oi”.

.

„Firmele conduse de Tărăboanţă şi Adonicioaiei au fost amendate de-a lungul timpului de către ITM Iaşi, pentru diverse nereguli. Mă întreb ce cultură aduc ei într-o instituţie publică”, susţine George Albulescu.

Tărăboanţă se disculpă şi afirmă că „e normal ca fostul director să acuze, pentru că e nemulţumit de pierderea funcţiei”.

„Cât priveşte amenda primită de firmă de la ITM, nu-mi aduc aminte. A fost un control tematic efectuat de ITM, dar atunci a fost un simplu avertisment. Sunt multe controale de genul acesta”, a spus Iulian Taraboanţă.

.

Fostul şef al ITM acuză numirile politice de la deconcentrate

Dupa ce contestaţia sa a fost respinsă de comisia de evaluare, acesta susţine că se va adresa inclusiv instanţelor de judecată.

„Era clar că nu aveam nicio şansă, pentru că nu sunt membru în niciun partid. Trebuia să se spună de la început că nu avem ce cauta la concurs. Ne-au minţit pur şi simplu în faţă”, a afirmat George Albulescu. Cu toate acestea, fostul inspector-şef refuză să părăsească instituţia.

„Nu voi pleca, după cum vor unii, în funcţie de criteriile politice”, a precizat Albulescu. Acesta urmează să ocupe postul de şef serviciu Corp Control Securitate şi Sănătate în Muncă.

Albulescu susţine că singurul care ar avea dreptul să conducă instituţia este Dermidie Niţă (PD-L), care a lucrat în ultimii patru ani în ITM, „ceilalţi doi nu ştiu cât se pricep în acest domeniu, mai ales că vin din mediul privat”.

Sursa: Flacăra Iaşului

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.