Impactul economic al finalei Ligii Campionilor: 310 milioane de euro

– Câştigătoarea actualei ediţii a Ligii Campionilor, Barcelona, va încasa peste 110 milioane de euro, finala cu Manchester de la Roma estimându-se că a generat venituri de până la 310 milioane de euro economiei Europei, conform unui nou studiu comandat de MasterCard.

.

Cu şapte jucători în primul „unsprezece” crescuţi în propria pepinieră, Barcelona a învins cu 2-0 pe Manchester United în finala Ligii Campionilor, prin golurile marcate de Eto’o şi Messi. În acest an, catalanii au reuşit tripla: cupa, campionatul şi Liga Campionilor.

În timp ce câştigul Barcelonei se ridică la 110 milioane de euro, oraşul catalan se va bucura, la rândul său, de încasări aproximate la 15 milioane de euro. Finalista va primi până la 65 de milioane de euro, iar câştigul în Europa, în urma acestui joc, se va ridica la 75 de milioane de euro.

Oraşului care a găzduit finala, Roma, îi revin aproximativ 45 de milioane de euro, deşi nu le-a oferit fanilor englezi băuturi alcoolice în ziua meciului, totalul impactului economic al finalei Ligii Campionilor din 2009 urcând, astfel la 310 milioane de euro.
Datele includ un „bonus de recesiune”, în valoare de 25 de milioane de euro.

Sursa: Cotidianul

.

Citeste si

[block]1[/block]Patru fani ai Barcelonei, ucişi de un suporter al lui Manchester

.


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.