Modificările la Codul Fiscal nu sunt favorabile mediului de afaceri

Modificarile la Codul Fiscal si la Codul de procedura fiscala pe care Guvernul intentioneaza sa le faca nu sunt favorabile mediului de afaceri, ci, dimpotriva, sunt restrictive, a declarat, miercuri presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din România, Mihai Ionescu.

“Au blocat acum, sub pretextul, poate real, desi nu are nicio legatura cu exportatorul, vreo 100 de milioane de euro TVA la exportatorii de cereale. Vine recolta in iunie, iar banii cu care trebuiau colectate produsele agricole in vederea exporturilor sunt la Ministerul de Finante, in seifurile lor. Si pe urma ne miram de ce taranul nu va cultiva la anul terenul cu cereale.
Pai daca nu are cine sa le cumpere ce sa faca, sa stea cu ele in hambar sa le manânce soarecii?”, a spus presedintele ANEIR.
Mihai Ionescu a apreciat ca acestea sunt niste greseli de politica economica, pe care le-a discutat si cu seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si cu ministrul Finantelor.
“Dar, din pacate, aceasta rutina si maniera contabiliceasca de gândire a functionarilor publici isi pune pecetea mai mult decât in alte perioade acum, in perioada de criza, când trebuie sa ai un alt tip de abordare. Trebuie sa fii mult mai constient ca criza nu se poate trata cu tratamentul clasic al unei economii in evolutie “, a aratat Ionescu.
În opinia sa, “cândva aspirina era suficienta, pe când acum este necesar si un antibiotic si altceva in plus si acest plus nu se realizeaza, desi este necesar”.
“Ba, de multe ori, le ia si aspirina oamenilor”, a subliniat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.