Pensii de lux de peste 100 de milioane lei vechi

– În vreme ce aproximativ 13.000 de persoane beneficiază de pensie socială de 3 milioane de lei, alţi 7 privilegiaţi încasează, lunar, pensii care trec de pragul de 100 de milioane de lei vechi.

.

Cei 7 nu sunt singurii fericiţi, deoarece alte 29 de persoane au venituri lunare cuprinse între 50 şi 100 de milioane de lei vechi. Privilegiaţi sunt şi 111 nemţeni care au pensii între 2.500 şi 5.000 de lei.

„În general pensiile cele mai mari sunt cele de serviciu, pentru foştii magistraţi sau foştii parlamentari. Noi nu facem plăţi către cei din poliţie sau armată”, a declarat Oana Fodor, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Neamţ.

La baza piramidei sunt 16.706 nemţeni care încasează între 10 şi 25 milioane de lei vechi, iar cea mai de jos categorie, cei care nu ating pragul de 10 milioane vechi, este formată din 98.645 de suflete.

Consilierul personal al lui Boc, Mihai Şeitan, a anunţat, iniţial, că pensiile speciale vor fi recalculate în baza noii legi a pensiilor, legea unică. În urmă cu două săptămâni, însă, tot Şeitan afirma că pensionarii de lux nu vor fi afectaţi de noua lege care ar trebui să intre în vigoare la începutul anului viitor.

Nu mai departe de luni, 25 mai, demnitarul a revenit şi a susţinut că principiul neretroactivităţii legii va însemna doar că cei cu pensii speciale nu vor fi nevoiţi să returneze statului sumele încasate în plus.

Sursa: Monitorul de Neamţ

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.