Proiect de ordonanţă privitor la pensionare

– Drepturile de pensie pentru limita de vârsta se vor plati de la data indeplinirii conditiilor de pensionare prevazute de lege, daca cererea a fost depusa cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii acestor conditii, se prevede intr-un proiect de ordonanta de urgenta, aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii.

.
Potrivit proiectului, pensia se acorda la cererea persoanei indreptatite, a mandatarului desemnat de aceasta cu procura speciala, a tutorelui sau a curatorului acesteia.

Cererea de pensionare, impreuna cu actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de lege, se vor depune, de catre solicitant sau, dupa caz, angajator, la casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul solicitantului, cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare prevazute de lege.

Prin acest proiect de act normativ se stabileste faptul ca drepturile de pensie pentru limita de vârsta se vor plati de la data indeplinirii conditiilor de vârsta standard si a stagiului minim de cotizare prevazute de lege.

Proiectul va fi in dezbatere publica pâna pe 8 iunie, dupa care va intra in sedinta de Guvern, pentru aprobare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.