„Puteam să iau mită un miliard, nu 10.000 de euro”

– COMUNA JUCU. Singurul primar din România condamnat la închisoare pentru luare de mită nu-şi neagă faptele, dar spune că justiţia a fost prea dură cu el.

.
Petru Coste, fostul primar al comunei Jucu, localitate unde Nokia a deschis o fabrică de telefoane mobile, a fost arestat în luna iunie 2007 pentru luare de mită.

În urmă cu două săptămâni, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe fostul demnitar la cinci ani de închisoare cu executare, după ce, în prima fază, Tribunalul Cluj fixase o pedeapsă de doar doi ani şi zece luni de închisoare, cu suspendare.

Verdictul Curţii de Apel îl nemulţumeşte pe Coste: “Au fost prea duri cu mine. Nu au ţinut cont că am colaborat cu ei şi că am o vârstă. Puteam să iau mită un miliard de lei vechi, nu 10.000 de euro. Am recunoscut că am greşit. Au vrut să mă dea exemplu. În România, corupţia a început cu mine şi s-a sfârşit cu mine...”. El îşi pune acum speranţele în recursul care va fi judecat, în termen de 30 de zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul primar nu înţelege nici acum de ce a fost condamnat în vreme ce alţi primari au fost achitaţi. “Primarul de la Arad, Falcă, finul preşedintelui, a fost trimis în judecată, dar dosarul lui e la Curtea Constituţională. Mulţi alţii au fost achitaţi. Dacă e să fie justiţie, atunci să fie pentru toţi”, a mai spus el.

Fostul primar al comunei Jucu, Petru Coste, a fost prins în flagrant în iunie 2007, de procurorii DNA, în timp ce primea mită 10.000 de euro de la Adrian Muntean, care solicita să i se reconstituie mai repede dreptul de proprietate asupra unui teren de 47 de hectare.

Continuarea în Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.