Şefii fiscului ieşean „jură pe roşu” că nu vor face controale politice

În prima sa conferinţă de presă în calitate de director coordonator al Direcţiei Judeţene de Finanţe, pesedistul Vasile Lupaşcu a relatat, printre altele, cum s-a desfăşurat, întâlnirea de luni, 25 mai, cu şefii de la ANAF. Acesta a povestit că „ne-au băgat pe toţi (n.r. directorii coordonatori ai direcţiilor de finanţe din ţară) într-un amfiteatru şi ne-au spus că nu va avea loc nicio negociere”.

Vom fi plătiţi în funcţie de îndeplinirea celor 20 de indicatori de performanţă din contractele de management pe care le-am semnat fiecare. Cu toate că am fost numiţi pe patru ani, aceste contracte sunt valabile un an cu posibilitatea de a fi prelungite, în funcţie de îndeplinirea acestor indicatori”, a declarat Vasile Lupaşcu, consilier judeţean PSD şi fost director al SC Compania de Construcţii Moldoconstruct SA.

Astfel, remuneraţia directorilor pleacă de la salariul unui inspector în grad superior, adică 1.739 de lei, la care se adaugă sporurile de vechime şi de conducere (40%). „Toate celelalte sporuri şi premii au fost suspendate prin lege”, a ţinut să precizeze Maria Ţăran, purtător de cuvânt al DGAFPJ Iaşi.

Lupaşcu a cerut o perioadă de graţie pentru a se familiariza cu instituţia, întrucât vine din afara sistemului. „Vom realiza o evaluare a performanţelor angajaţilor. Probabil că vom recurge la rotiri de personal de pe un post pe altul, în funcţie de nevoile de la fiecare serviciu în parte”, a precizat noul director al Finanţelor ieşene.

.

Ioan Neamţu: Dat afară de liberali, reînscăunat de PDL-işti

Întrebat despre posibilitatea de a utiliza instituţia pentru răzbunări şi comenzi pe linie de partid, Lupaşcu nu s-a ferit să recunoască faptul că şi noua conducere a fost numită pe criterii politice, „însă, vom încerca să nu facem poliţie politică şi să nu răspundem la astfel de comenzi”.

„Controalele le vom face conform planului aprobat de ANAF. Priorităţile noastre se vor îndrepta către evazionişti şi firme care nu se conformează prevederilor legale”, a declarat Vasile Lupaşcu.

Directorii coordonatori adjuncţi nu sunt la prima întâlnire cu Finanţele Judeţene. Sorina Marin (susţinută de PDL), care a primit portofoliul administrării veniturilor statului, este fostul director pe departamentul Asistenţă Contribuabili.

Celălalt adjunct, Ioan Neamţu (susţinut de PD-L), fostul şef de la Direcţia Audit, s-a întors la fiscul ieşean, după 3 ani, o lună şi 5 zile, de la debarcarea forţată „comandată de Anton Doboş”.

„Acuzaţia de neglijenţă în serviciu, în virtutea căreia m-a dat afară, a fost un abuz. Am decizia instanţei şi a comisiei de disciplină a ANAF, care îmi dau dreptate. L-am întrebat şi eu, aşa între patru ochi, ce are cu mine, iar el mi-a răspuns ridicând cu subînţeles din umeri”, ne-a dezvăluit Neamţu, care va răspunde de activitatea de inspecţie fiscală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.