SRI Suceava s-a făcut de râs

– O demonstraţie antitero a SRI Suceava, care a avut loc pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare”, a provocat râsete printre invitaţi, între care s-au aflat mai marii judeţului.

.
Motivul: specialiştii pirotehnişti au dat-o în bară chiar la final, în încercarea de a arunca în aer două caroserii auto.

În prima fază, demonstraţia a fost cât se poate de interesantă, pentru că au fost prezentate echipamentele sofisticate de sute de mii de euro, inclusiv un robot ultraperformant din dotarea autospecialei pirotehnice.

.

„3, 2, 1…”, linişte şi de la capăt

În a doua parte a exerciţiului pirotehnic, însă, situaţia a scăpat de sub control. După ce, toţi invitaţii au fost chemaţi în incinta clădirii aeroportului li s-a explicat că vor urmări, de la balcon, ce s-ar întâmpla dacă ar exploda colete puse în maşini de terorişti.

La aproximativ 500 de metri distanţă, o caroserie de Dacia şi una de Lada erau pregătite pentru a fi aruncate în aer. S-au pornit camerele de luat vederi, unii invitaţi şi-au scos telefoanele mobile pentru a filma momentul exploziei.

Toată lumea tăcea. Un oficial SRI a început să numere: „… 3, 2, 1…”. Şi nimic. Nicio explozie. Unul dintre membrii echipei pirotehnice a luat-o la fugă spre cele două caroserii auto. O Dacie Logan, tot a SRI, a intrat şi ea pe pista aeroportului, îndreaptându-se, în trombă, în aceeaşi direcţie.

După câteva minute, s-au întors la bază. Invitaţii s-au pregătit din nou să vadă explozia. Şi iar, tăcere. Alte câteva zeci de secunde de aşteptare, aceeaşi Dacie Logan a fugit către cele două caroserii. Scenariul s-a mai repetat de încă două ori.

Continuarea în Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.