Venitul minim garantat a fost majorat cu 15%

– Potrivit premierului Emil Boc, venitul minim garantat va fi de 125 de lei pentru o persoana singura, 225 de lei pentru familiile formate din doua persoane, 313 lei pentru cele formate din trei persoane, 390 de lei pentru cele cu patru persoane, 462 de lei pentru familiile cu cinci persoane si câte 31 de lei pentru fiecare alta persoana din familie peste numarul de cinci.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenta privind majorarea venitului minim garnantat cu 15% de la i iulie, a anuntat premierul.
„Din nou incercam sa-i protejam pe cei mai vulnerabili in fata efectelor crizei economice„, a afirmat Emil Boc.

Majorarea cu 15% a venitului minim garantat este o masura prevazuta in acordul cu Banca Mondiala, care a cerut asigurarea unei protectii mai bune a categoriilor defavorizate ale populatiei in perioada de criza economica.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a supus dezbaterii publice un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, dupa ce Banca Mondiala a constatat ca, desi cadrul legislativ a fost imbunatatit si corespunde unor modele europene, s-au inregistrat unele deficiente in implementarea programului de acordare a ajutorului social.

Principalele modificari propuse prin proiectul de act normativ se refera la majorarea nivelului venitului minim garantat cu 15% si la asigurarea fondurilor necesare pentru plata acestui drept din bugetele locale, integral din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.