Construcţiile de case s-au împotmolit

– Dacă în vara trecută pe dealurile Iaşului se construia în ritm alert, acum prin casele ridicate parţial suflă vântul. Dacă în 2008 se eliberau, în medie, 200 de autorizaţii de construcţie, pe lună, acum, media primelor patru luni abia dacă trece de 138 de autorizaţii.

.

După cum arată datele furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) în primele patru luni ale acestui an au fost eliberate 554 de autorizaţii de construcţie, cu 86 de autorizaţii mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Este o scădere semnificativă, care a ajuns acum la 20-30%. Probabil într-o lună se va duce la 50% şi nu există şanse de revenire până în 2011-2012. Este explicabil, având în vedere că suntem defazaţi cu doi ani faţă de America, unde se preconizează că economia îşi va reveni din toamnă. În România nu cred că am atins fundul sinusoidei”, crede Radu Botez, patronul firmei Construct Design.

Patronul Construct Design spune că ritmul de lucru din construcţii a scăzut atât în ceea ce priveşte locuinţele personale, cât şi în ceea ce priveşte blocurile sau construcţiile demarate de instituţii publice.

„Din câte ştiu, se construiesc câteva case prin Vişani, un bloc micuţ pe Otilia Cazimir şi e posibil să se mai lucreze în Păcurari. S-au oprit însă proiectele imobiliare principale, cum ar fi Arena, iar la Palas aproape că s-au oprit lucrările. Şi la Green Park e aceeaşi situaţie, precum şi la Copou Bellevue, cred. Nu mai pomenim de Royal Tower, unde chiar au rămas la stadiul de fundaţie”, afirmă Botez.

Continuarea în Ziuadeiasi.com.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. f corect spune

    la green park intarzierile au ajuns deja la 6 luni si inca mai numaram
    trebuia sa ne mutam in blocul 4 pe 31 decembrie si ei inca lucreaza la remedieri, liftul nu e gata, toate apartamentele sunt inca ipotecate

    si mincinosii nici nu ne spun care e situatia reala. raspunsul primit de fiecare data e ca „se lucreaza” desi se vede limpede ca nu e tipenie de om in acel bloc
    lucreaza doar la celelalte blocuri ca sa mai prinda niste fraieri ca noi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.