Declaraţiile fiscale lunare, posibil eliminate, promite ministrul IMM-urilor

Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, a promis joi, la Oradea, oamenilor de afaceri ca va cere eliminarea declaratiilor fiscale lunare ca o masura de limitare a birocratiei.
Reprezentantii mediului de afaceri bihorean au propus ministrului eliminarea declaratiilor fiscale lunare, o chestiune care nu s-a mai ridicat pâna acum si care, a promis acesta, va fi luata in calcul de Directia mediu de afaceri din minister.

“O sa luam in calcul cererea lor care va fi analizata ca sa vedem daca acestea pot fi eliminate”, a declarat Constantin Nita in cadrul unei conferinte de presa, dupa intâlnirea cu oamenii de afaceri.
Nita a participat joi, la masa rotunda cu tema “Programe de sprijinire si dezvoltare a IMM¬urilor”, organizata de Camera de Comert si Industrie Bihor, Unimpresa Bihor, Consiliul Local al IMM-urilor si Federatia Patronilor Bihor.
În ce priveste o eventuala inviorare a mediului de afaceri al IMM-urilor, Nita a declarat ca ministru, ca masurile luate de guvern privind investitiile, privind o abordare fiscala flexibila, modificarea codului fiscal, pot sa conduca la o revigorare economica, iar ca economist, lucrul acesta se poate intâmpla, dar intr-o perioada medie de timp mai lunga, probabil, anul viitor.
În ce priveste Fondul national de garantare, activitatea acestuia este justificata prin cele aproape 5.000 de garantii pentru IMM-uri acordate pâna in prezent, chiar daca “lucrurile nu evolueaza asa cum ar trebui”.
“Orice banca care are o garantie a fondului ar trebui sa scada dobânda, pentru ca are o garantie certa si ar trebui sa-i dea cât mai rapid un credit IMM-ului care apeleaza la el. Deci, rapiditate si scaderea dobânzii, pentru ca are garantia certa ca isi va lua banii.
Din pacate, lucrurile nu evolueaza asa cum cred eu si cum ar trebui, dar fondul se misca foarte bine si o data cu aparitia fondului de contragarantare, numarul de firme care va apela la o garantie se va multiplica de patru-cinci ori”, a precizat Nita.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.