Deschiderea oficială a Castelului Bran are loc pe 1 iunie 2009

Castelul Bran, care a intrat oficial din 18 mai in administrarea privata a mostenitorului Dominic de Habsburg, va fi inaugurat oficial, luni, 1 iunie.
Programul va incepe la ora 9,00, când vizitatorii vor putea vedea noua fata a Castelului Bran, care a fost remobilat, fostele colectii fiind transferate la Muzeul National Vama Medievala.

Pâna la ora 12,00, castelul va putea fi vizitat gratuit, urmând ca la ora 13,00 sa aiba loc primirea invitatilor si câteva discursuri ale acestora, a precizat Lia Trandafir din partea Companiei de Administrare a Castelului Bran. Copiii vor putea participa incepând cu ora 9,30, in parcul castelului la Scoala Medievala, unde vor putea picta, vor mânui arcul si spada si vor participa la tot felul de concursuri.
De asemenea, va fi lansata marca de vin “Chateau Bran”, marca inregistrata de Primaria Bran in urma cu zece ani, si vor avea loc degustari de vinuri si un concert de muzica veche sustinut de formatia Anton Pann. Cu o zi inainte, duminica, va fi inaugurat Muzeul National Vama Medievala aflat in imediata apropiere a castelului, acolo unde Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National a mutat toate colectiile din castel.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.