Micii întreprinzători către Guvern: Daţi drumul banilor primiţi de la UE

– Reprezentantii IMM-urilor afirma ca asteapta de luni de zile fondurile de la UE, desi au proiecte declarate castigatoare. Functionarii din ministere ezita sa dea drumul la bani pentru ca le e frica de controalele ulterioare.

.

Oamenii de afaceri prezenti ieri la evenimentul „Afacerile mici si mijlocii in vartejul crizei. Cine si cum va supravietui?”, realizat de Ziarul Financiar in parteneriat cu Accor Services si BAS/BERD Romania, au cerut socoteala reprezentantilor Ministerului pentru IMM, Comert si Mediul de Afaceri pentru modul in care se deruleaza programele de accesare de fonduri europene.

Reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii spun ca principalul impediment este perioada foarte lunga de evaluare a dosarelor.

Unii dintre ei spun ca nu au primit nici pana acum un raspuns din partea ministerului pentru cererile pe care le-au depus inca din 2008, iar altii care au fost declarati castigatori nu au primit banii.

Guvernul are in conturi 2 miliarde de euro primiti de la Uniunea Europeana pentru finantari pentru diverse axe prioritare, dar frica de a nu fi anchetati pentru eventuale erori ii face pe cei din structurile de aprobare a finantarilor sa lungeasca luni de zile selectia, aprobarea si virarea banilor catre intreprinzatori.

„Am aplicat anul trecut pentru un proiect in valoare de 50.000 de euro pentru achizitionarea de calculatoare si software din fonduri europene. Nu am primit un raspuns nici pana in prezent, si dupa trei luni, pentru ca aveam nevoie sa devenim operativi, am facut achizitiile din fonduri proprii”, spune Marius Stefan, general manager al firmei de inchirieri auto Autonom.

Continuarea în Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.