Nici toată apa din Dunăre nu mai salvează agricultura în 2009

– Strategia antiseceta a Guvernului, care prevede suplimentarea suprafetei de teren irigate cu 200.000 hectare si folosirea gratuita a apei din reteaua de canale, este aspru criticata de oamenii de afaceri, in opinia acestora fiind vorba despre “un plan demagogic”, “visuri frumoase” sau planuri “pe hartie”, in conditiile in care culturile sunt deja compromise.

– “La noi, agricultorii, nu se gandeste nimeni, parca facem parte din alta lume. Guvernantii sunt preocupati de pensiile si sporurile din alte sectoare, fara sa se gandeasca la faptul ca agricultura este ca fundatia unei case. Daca nu o ai, degeaba te mai zbati sa construiesti.

O sa ajungem sa udam cu cana, cum faceau chinezii – se strangeau un milion si udau culturile”, a comentat Mihai Petcu, director general al Agro Industriala Pantelimon.

.
Omul de afaceri Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj, califica actiunea Guvernului ca fiind “o simpla propaganda”, “un plan demagogic”.

“Guvernul vine acum cu planuri pentru seceta care ne bate la usa!? Poate vorbeste despre 2012 sau 2015! Oricum, ar putea sa dea peste culturi si toata apa din Dunare, dar tot nu mai are niciun efect acum. Este ca si cum i-ai da apa unui mort”, a comentat vehement Mihai Anghel.

Si Adrian Porumboiu, presedintele Racova Agro Pan din Vaslui, atrage atentia ca masurile Guvernului sunt “visuri frumoase”, dar care nu pot fi aplicate “batand din palme”.

“Orice masura pentru agricultura este buna, dar, pentru a combate seceta de anul acesta, este tardiva. Anul acesta, singura noastra speranta este sa ne rugam la Dumnezeu sa ploua!”, a aratat Porumboiu.

La randul sau, Mihai Petcu, director general al Agro Industriala Pantelimon, este de parere ca “va fi un dezastru national, va veni foametea peste noi, iar Guvernul nu va face nimic. Pana cand se vor misca ei si vor pune in functiune instalatiile pentru irigat, totul va fi compromis”.

Continuarea în Business Standard

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.