EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

România, ţara în care se uită stâlpul electric în mijlocul drumului şi canalul răsare pe şina de tramvai

0

– În Timişoara, un pom cât două butoaie tronează în plină stradă a Pomiculturii

.
Cândva, România era ţara gropilor. Autorităţile au recunoscut problema şi s-au pus pe asfaltat. Au netezit ce era de netezit, dar au mai lăsat şi ceva în urmă. Câte un stâlp electric aici, câte un copac secular acolo…

Evident, în mijlocul drumului… În Bucureşti, pe Drumul Găzarului, a stat înfipt până cu puţin timp în urmă cogeamite stâlpul electric.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a explicat că vina aparţine societăţii Electrica. Când Drumul Găzarului a trebuit să fie asfaltat, Electrica a recuperat cablurile, dar a uitat de stâlp. Drumarii nu au avut autorizaţie de înlăturare a obstacolului, aşa că au asfaltat pe lângă el.

Tot în Bucureşti, la doi paşi de Foişorul de Foc, a tronat pentru ceva vreme un indicator înfipt pe trecerea de pietoni. Între timp a fost înlăturat, dar peticul din asfalt unde se înălţase cândva a rămas ca amintire. O altă gafă de amplasament este şi gura de canal care întrerupe şina unui tramvai.

În Timişoara, un copac gros cât două butoaie  stă postat de ani de zile în mijlocul şoselei pe strada Pomiculturii. Când au refăcut drumul, reprezentanţii municipalităţii au decis că nu pot să ia frumuseţe de copac. Din această cauză, în zonă viteza a fost limitată la 30 km/oră şi au fost instalate semne de drum îngustat.

Dacă pomul secular din mijlocul drumului timişorean a devenit cunoscut, stâlpul electric înfipt în serpentina care duce spre Galda de Jos, judeţul Alba, poate reprezenta o surpriză cât se poate de neplăcută. Stâlpul se înalţă tocmai la ieşirea dintr-o curbă a serpentinei, exact pe mijlocul drumului. Vestea bună e că a fost marcat cu vopsea reflectorizantă… Situaţia se repetă şi în comuna Bradu, judeţul Argeş. Doar că drumul nu este asfaltat, iar stâlpul nu are niciun fel de marcaj.

Sursa: Gândul

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.