EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Românii cumpără măşti de protecţie şi întreabă de vaccinuri după confirmarea gripei porcine

0

– Confirmarea primelor cazuri de gripa porcina din Romania i-a speriat pe romani care au inceput sa mearga in farmacii pentru a cere masti de protectie si informatii despre vaccinuri sau metode de a se feri de virusul AH1N1.

– O persoana infectata este contagioasa trei zile inainte de aparitia simptomelor si doua zile dupa. Testele pentru identificarea virusului dureaza noua ore

.

„O persoana a cumparat tot stocul de masti pe care il aveam, 30 de bucati. A trebuit sa fac apoi alta comanda la distribuitor”, a spus o farmacista dintr-o zona centrala a Capitalei. Ea a precizat ca alte persoane s-au interesat si de posibilitatea de a achizitiona Tamiflu sau alte medicamente antivirale.

Intr-o alta zona a Bucurestiului, farmaciile au inregistrat vanzari mai mari de masti de protectie in momentul in care au aparut primele cazuri in Mexic.
Si o alta farmacista din Bucuresti spune ca oamenii au intrebat de metode de a se feri de virus. O masca de protectie costa intre 0,5 lei si un leu.

Ministerul Sanatatii a confirmat ieri ca numarul cazurilor de infectare cu virusul AH1N1 a crescut la trei persoane, dupa ce boala s-a transmis de la prima femeie contaminata la unul dintre cei doi copii si la tatal sau.

„Avem doua noi cazuri de imbolnaviri cu virusul AH1N1. Este vorba de o transmitere secundara in familie”, a spus Ion Bazac, ministrul sanatatii.
Primul caz a fost confirmat in cursul zilei de miercuri la o femeie care a sosit la sfarsitul saptamanii trecute din Statele Unite, virus care s-a extins apoi. Tatal si unul dintre copii au fost depistati pozitiv. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii, tatal femeii are febra si rinoree, in vreme ce copilul infectat nu are nicio simptomatologie.

Continuarea în Ziarul Financiar

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.